top of page
  • Foto van schrijverRaf De Greef

Meer informatie over Zurgena in Almeria

Zurgena, een typisch Spaans dorpje in Almeria

Zurgena is een kleine Spaanse gemeente in de provincie Almería. Zurgena is gelegen in de Almanzora vallei dicht bij de steden Albox, Huércal-Overa en Los Carasoles en het ligt op een goed half uur rijden van de toeristische badplaatsen zoals Mojacar Playa, Vera Playa en Garrucha en ongeveer 1 uur en 30 minuten van Almeria stad.

Omdat het ook zeer dicht bij de snelweg A7/E15 ligt, biedt dit een gemakkelijke en veilige toegang tot de luchthavens van Murcia, Almeria en Alicante.

Zurgena heeft een gemeentehuis, een postkantoor, supermarkt, verschillende bars, een slagerij en een ijzerhandel. Er is een school voor kinderen tot 12 jaar en de middelbare school is in Alfoquia, op slechts 1 km van Zurgena. Daarnaast beschikt Zurgena over een medisch centrum en een apotheek waar men ook Engels spreekt.

Het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis bevindt zich in Huercal-Overa op ongeveer 13 km van Zurgena


Dorpsplein van Zurgena op 15 km van Albox waar Real Estate La Vida Feliz zijn kantoor heeft
Dorpsplein van Zurgena

Het klimaat in Zurgena

Zurgena heeft het hele jaar door gematigd klimaat, net als het geheel van de Costa Almeria. De temperatuur zakt hier overdag zelden onder de 18C. Tijdens de wintermaanden zijn de nachten en de ochtenden wat frisser maar overdag is er over het algemeen blauwe luchten en met het meeste van de tijd overdag aangename temperaturen zodat een jas niet nodig. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 30° en dit van mei tot augustus. Vanaf september zijn de temperaturen wat milder en schommelt deze rond de 20° tot 25° overdag.

Aan een mooie blauwe hemel is er in Zurgena ook geen gebrek. De zon schijnt hier immers gemiddeld 300 van 365 dagen.


Het oude treinstation van Zurgena
Het oude treinstation van Zurgena

Gastronomie in Zurgena

Historisch erfgoed bepaalt een keuken met bijzondere smaken. De gastronomie van Zurgena baseert zijn gerechten op de grondstoffen in zijn regio. Onder de typische gerechten zijn onder andere migas, pap, gurullos, stoofschotels en ballen, evenals kenmerkende gerechten. De gemene deler is het gebruik van lokale ingrediënten zoals tomaat, ui, knoflook, paprika, aardappelen, kikkererwten, varkensvlees, konijn, bloedworst en natuurlijk olijfolie.


Kerk van parroquial San Ramon Nonato in Zurgena
Kerk van parroquial San Ramon Nonato in Zurgena

Waar kan je terecht voor een snelle hap, lunch of dinner

Een snele hap

In Zurgena vind je verschillende tapasbars zoals Bar Suizo, Tiger Bar, Bar La Glorieta, Bar Campillo, Bar La Palmeras II, Cafetería Maloan, Bar La Fragua,Bar Pablo, Bar del Pueblo en CaféTastic Arboleas.

In La Alfoquia vind je bars zoals de Union Bar, Campsa, Corner Bar, Trinidad, Sangre Española,Bar La Tapa en Bar la Piscina.

Lunch en diner

In La Alfoquia hebben ze verschillende opties voor eten zoals de Indiaanse keuken bij Bar Karma, Chiringuito El Recreo, The Heather´s Restaurant, Gondola Pizza, en Bar Cielos.


Het gemeentehuis van Zurgena
Het gemeentehuis van Zurgena

Een huis, appartement, cortijo of villa kopen in Zurgena in Spanje


© 2023 Real Estate La Vida Feliz - De Greef Raf

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page