top of page
  • Foto van schrijverRaf De Greef

Meer informatie over Albox in Almeria

Albox de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz


Albox is een gemeente in de provincie Almeria in Andalusië.

De gemeente Albox is gelegen in het noordoostelijke deel van Valle del Almanzora op ongeveer 120 km van de provinciehoofdstad Almería.

Belangrijk om weten is dat Albox een typische traditionele marktstad is en bovendien voorziet in alle diensten en faciliteiten. Zo heb je in er winkels, banken, postkantoor, restaurants, bars en verschillende bouwhandelaren. Er zijn verschillende scholen voor alle leeftijden, zelfs volwassenonderwijs, gratis taalcursussen om de Spaanse taal goed onder de knie te krijgen en gemakkelijk te integreren en een 24-uurs medisch centrum. Het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis bevindt zich in Huercal Overa, op ongeveer 21 km afstand.

Albox heeft een gemeentelijk zwembad dat in juli en augustus open is, een sportcentrum en een tennisclub die ook een eigen zwembad heeft. Elke dinsdagochtend wordt een grote markt gehouden en op zaterdagochtend een kleinere markt.


De toegangspoort tot Albox, de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz
De toegangspoort tot Albox

Het klimaat in Albox

Albox heeft het hele jaar door gematigd klimaat, net als het geheel van de Costa Almeria. De temperatuur zakt hier overdag zelden onder de 18C. Tijdens de wintermaanden zijn de nachten en de ochtenden wat frisser maar overdag is er over het algemeen blauwe luchten en met het meeste van de tijd overdag aangename temperaturen zodat een jas niet nodig. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 30° en dit van mei tot augustus. Vanaf september zijn de temperaturen wat milder en schommelt deze rond de 20° tot 25° overdag.

Aan een mooie blauwe hemel is er in Albox ook geen gebrek. De zon schijnt hier immers gemiddeld 300 van 365 dagen.


Monument van de muilezeldrijver in Albox vlakbij het kantoor van Real Estate La Vida Feliz
Monument van de muilezeldrijver in Albox

Gastronomie in Albox

Historisch erfgoed bepaalt een keuken met bijzondere smaken. De gastronomie van Albox baseert zijn gerechten op de grondstoffen in zijn regio. Onder de typische gerechten zijn onder andere migas, pap, gurullos, stoofschotels en ballen, evenals kenmerkende gerechten die worden bereid in de keukens van lokale restaurants. De gemene deler is het gebruik van lokale ingrediënten zoals tomaat, ui, knoflook, paprika, aardappelen, kikkererwten, varkensvlees, konijn, bloedworst en natuurlijk olijfolie.


Plaza principal in Albox, de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz
Plaza principal de Albox

Waar kan je terecht voor een snelle hap, lunch of dinner

Een snele hap

Terraza Lamarlo, Espacio Dulce en Rambla Cafe, Heaven, Bar Triana, Almizaraques Gourmet, Bar Lepanto, Bar Cervantes,Café Bar Campus, TC's, Fonda Rosao, Bar Diente De Oro, Bar Ana, Pastelería y Obrador Juan Manuel,Café Bar Mateo, El Cortijo, Wassy, Wuassi, María Asunción Fernández Alonso, Bar Teora, El Molina, Bar Gloria, cafébar Campus, Pastelería Angel, Pastelería Manolo, Patisserie La Pequeñica, Bar El Coyote

Lunch en diner

Frituur El Muro ( een echte Belgische frituur ) ,La Cena, Café Bar Wassy, Cosa Nuestra, La Palmera, Restaurante Mirador, Café Bar El Laberinto, El Círculo, La Cartagenera, Nuevo Mundo, La Zaranda, Super pizzeria en kebab, Mucho Gusto, Bar Mateo, Taj Indian De Los Jubilados, la Parrilla Hotel, Voce, King Kebab Albox, Estambul Kebab, Bar Triana, El Sótano, New DelhiEen huis, appartement, cortijo of villa kopen in Albox in Spanje


© 2023 Real Estate La Vida Feliz - De Greef Raf

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page