top of page
  • Foto van schrijverRaf De Greef

Waarom een huis kopen in Albox?

Bijgewerkt op: 6 nov. 2023

Een huis kopen in Albox met Real Estate La Vida Feliz is steeds een goede investering


Albox de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz


Albox is een gemeente in de Spaanse provincie Almería. Het ligt in het noordoostelijke deel van de regio Valle del Almanzora en op 120 km van de provinciehoofdstad Almería. In 2021 telde het 12070 inwoners.

Albox telde in 2022 12.087 inwoners (INE 2022) en deze kunnen als volgt worden opgedeeld.

De bevolking jonger dan 20 jaar: 20,08%

Bevolking tussen 20-40 jaar: 24,17%.

Bevolking tussen 40-60 jaar: 28,97%.

Bevolking van 60 jaar en meer: 26,77%.


Albox de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz
Ligging van Albox in de provincie Almeria

Albox wordt gevormd door de kernen Albox, Aljambra, El Cañico, Las Labores, Llano de las Ánimas, Llano del Espino, Llano de los Olleres, Locaiba, La Molata, Las Pocicas, La Rambla, Saliente Alto en Saliente Bajo.

Het is gelegen in het middelste bekken van de rivier de Almanzora. Het grenst in het noorden aan Chirivel en Vélez-Rubio (regio Los Vélez), in het zuiden aan Cantoria, in het oosten aan Taberno en Arboleas, en in het westen aan Oria en Partaloa.


Albox ligt binnen het koude semi-woestijnklimaat (Bsk), aangezien de gemiddelde jaarlijkse neerslag minder dan 300 mm is en de gemiddelde temperatuur onder de 18 °C. Sneeuwval is schaars en komt maar enkele jaren voor.


Verbinding met Albox:

Inmiddels loopt de regionale weg A-334 die de steden Huércal-Overa en Baza verbindt door de Almanzora-vallei dwars door Albox. Momenteel wordt deze verkeersader (Redia del Almanzora) omgevormd tot een snelweg en deze is al sinds 2004 in aanbouw.

Almeria Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven en ligt op 90 km afstand van Albox. Ander belangrijke luchthavens zijn deze van Murcia ( 138 km van Albox ) en Alicante ( 203 km ).

Bovendien ia Albox op slechts 20 minuutjes rijden van de A7/E15 gelegen welke de belangrijkste noord/zuid verbinding is in Spanje. Via de A7 heb je onmiddellijk toegang tot de grote steden zoals Almeria, Lorca, Murcia en Alicante. Via deze snelweg geraak je ook binnen de 10 à 20 minuten aan de belangrijkste stranden in de omgeving zoals Vera Playa, Garrucha, Mojácar Playa ….


Onderwijs in Albox:

Albox telt verschillen de scholen gaande van kinderdagverblijf tot basisonderwijs, evenals secundair, baccalaureaat en volwassenenonderwijs. Er is zelfs scholing voorzien voor niet-Spanjaarden om kosteloos de Spaanse taal te leren en zo gemakkelijker te integreren in het prachtige Andalusische leven en met volle teugen te genieten van alles wat Albox en omgeving te bieden heeft.


Gezondheid in Albox:

De gemeente heeft vier zorgvoorzieningen. Een van hen is een gezondheidscentrum in Albox zelf, en met drie hulpkantoren, gelegen in verschillende districten: Las Pocicas, Llano de los Olleres en Llano del Espino. Ze behoren tot het noorden van Almeria Health Management Area, waarvan het referentieziekenhuis La Inmaculada is.


Bezienswaardigheden in Albox:

Albox heeft een rijke cultuur onder invloed van verschillende culturen die teruggaat tot in de 13de eeuw en waarvan tot op heden nog verschillende bezienswaardigheden zijn overgebleven en zijn er jaarlijks verschillende feestelijkheden die hierop betrekking hebben. Zo zijn volgende bezienswaardigheden zeker de moeite om eens te bezoeken:

- Iglesia Parroquial de Santa María

- Santuario del Saliente

- Iglesia Parroquial de la Concepción

- Iglesia Parroquial y Votiva de Nuestra Señora del Carmen del Llano de los Olleres

- Ermita de la Santa Cruz

- Iglesia Parroquial de Santa Bárbara de Las Pocicas

- Ermita de San Antonio de Padua

- Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de los Dolores del Llano del Espino


Albox de thuishaven van Real Estate La Vida Feliz
Santuario del Saliente in Albox

In mijn zoektocht als huizenjager Real Estate La Vida Feliz vond ik een mooie, luxueuze villa gelegen aan de rand van Pocicas op slechts 13 km van het bruisende centrum van Albox.


Deze luxueuze villa is gelegen op een terrein met maar liefst 15.356 m² en is voorzien van eigen waterreservoirs, verschillende soorten bomen en heeft een bebouwde oppervlakte van 253 m².

De villa heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, 3 toiletten, een jacuzzi en is overal voorzien van Airconditioning.Via onderstaande link kan je deze uitzonderlijk goed onderhouden luxueuze villa ontdekken.


Stel je voor dat je hier op het ruime overdekte terras met een adembenemend uitzicht kan genieten van een heerlijk glaasje wijn bij zonsondergang.

Heb je nog vragen over deze luxueuze villa of zou je hem met eigen ogen willen ontdekken? Neem dan zeker contact op met mij per mail op info@huisspanje.be of telefonisch op de onderstaande nummers

Raf: +34 623 11 76 44 ( NL - EN - ES - FR )

Nancy: +34 623 11 84 58 ( NL - FR - EN )


Ben jij opzoek naar een woning, appartement, cortijo of een villa in Almeria, Murcia of Alicante ( Costa Blanca zuid ), klik dan zeker op onderstaande knop.Bron: Tekst Wikipedia


Ben jij opzoek naar een woning, appartement, cortijo of een villa in Almeria, Murcia of Alicante ( Costa Blanca zuid ), klik dan zeker op onderstaande knop.


© 2023 - Real Estate La Vida Feliz - De Greef Raf

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page