top of page
Kantoor Real Estate La Vida Feliz in Albox_edited.jpg

Informatie omgeving Almeria

Informatie over de omgeving van Almeria

Almeria is gelegen in het zuidoosten van Spanje, in de autonome regio Andalusië.  En hoe kan het ook anders, de hoofdstad van de provincie is de stad Almeria.

 

De provincie Almeria heeft een kustlijn van 200 kilometer die gelegen zijn aan de Middellandse Zee.

 

De natuur wordt gekenmerkt door de combinatie van zee en woestijn. En dan heeft Almeria nog eens van een van de meest vruchtbare boomgaarden in het hele continent. De natuurparken van Sierra María-Los Vélez, met zijn kasteel, en die van Cabo de Gata-Níjar, met uitgestrekte maagdelijke stranden en kliffen, vallen hier zeker op.

 

Met betrekking tot het historisch-artistieke erfgoed is het leerzaam om de archeologische vindplaatsen te kennen, zoals de grotschilderingen van Los Vélez en de Fenicische nederzetting Villaricos.

Het is ook een aanrader om de hoofdstad zelf eens te bezoeken met zijn prachtige gebouwen en immense promenade,  om dan nog maar te zwijgen over het  filmproductiecentra in Tabernas, waar ongeveer 200 films en series werden opgenomen.

De gastronomie is gebaseerd op zowel producten uit de zee als het land, met de nadruk op de peper en zijn afgeleide, paprika.

Almeria beschikt over vele schilderachtige dorpjes en stranden.

Deze kan je natuurlijk allemaal ontdekken tijdens de zoektocht naar jouw droom woning met huizenjager Real Estate La Vida feliz.

Waar dorpen zijn in Almeria, zijn er ook straatmarkten

Maandag:

- Antas

- Huercal Overa

- Vera Playa

Dinsdag:

- Albox

- Cuevas del Almanzora

- Los Gallardos

Woensdag:

- Cantoria

- Lubrin

- Mojacar

- Palomares

- Velez Blanco

Donderdag:

- Carboneras

- Cuevas del Almanzora

- Huercal Overa

- Lorca

- Olula del Rio

- Purchena

- Sorbas

Vrijdag:

- Chirivel

- Garrucha

- Taberno

- Turre

- Uleila del Campo

- Zurgena

Zaterdag:

- Aguilas

- Albox

- Arboleas

- Tijola

- Velez Rubio

- Vera

Zondag:

- Fines

- La Alfoquia

- Oria

- San Juan de los Terreros

- Villaricos

Ontdek deze prachtige steden en dorpen in de omgeving van Real Estate La Vida Feliz

Heb je besloten om je leven te veranderen en in Spanje - Almeria te gaan wonen dan is uiteraard niet alleen het huis belangrijk maar zeker ook de omgeving waar je gaat wonen.

Daarom vind je hieronder een overzicht ( deze lijst wordt regelmatig aangevuld ) van de steden en dorpen in de omgeving waar Real Estate La Vida Feliz werkzaam is.

Klik op de onderstaande foto en ontdek meer over deze stad of dorp. Je kan er alle voorzieningen, bezienswaardigheden en weetjes ontdekken.

bottom of page